Trombosebeen

Wat is een trombosebeen?

Voor sommige aandoeningen is het belangrijk dat er op tijd behandeld wordt om ernstiger letsel te voorkomen. Een trombosebeen is zo’n aandoening. Om meer aandacht te krijgen voor het trombosebeen is de aandoening vanaf nu ook opgenomen in onze fysiotherapie check.

Bij een trombosebeen wordt de bloedstroom in een bloedvat belemmerd door een bloedstolsel dat daar de weg verspert. Dit kan vervelende klachten tot gevolg hebben zoals een opgezwollen been dat zwaar aanvoelt.

Een trombosebeen hoeft op zichzelf nog niet zo gevaarlijk te zijn. Het gevaar zit hem vooral in het bloedstolsel dat weer los kan schieten en vervolgens ergens anders in het lichaam de bloedstroom kan blokkeren.

Het bloedstolsel kan bijvoorbeeld in de longslagader terecht komen. Als gevolg hiervan wordt er minder bloed door de longen gepompt waardoor de hoeveelheid zuurstof in het bloed daalt.

Om ernstiger letsel te voorkomen is het daarom belangrijk om bij de eerste symptomen van een trombosebeen een arts te raadplegen zodat er snel behandeld kan worden. Voor meer informatie over de symptomen en de behandeling van deze aandoening verwijzen we u door naar de informatie over het trombosebeen.

Bronvermelding:
www.hierhebikpijn.nl


Vergelijkbare nieuws items