Wies Noben-Grouwels

Met een oedemateuze arm heb ik me in de praktijk aangemeld. Deze is het gevolg van borstkanker en het verwijderen van de poortwachterklier in de oksel. De gezwollen en dikke arm was in het begin nog niet aanwezig en is later pas ontstaan. Tja, de een heeft er nu eenmaal wel last van en de ander niet. Op dat moment ben ik ook met de manuele lymfedrainage begonnen. De behandeling is gestart met een frequentie van twee keer per week. Nu blijft het oedeem stabiel met één keer per week manuele lymfedrainage.

De behandelingen vind ik goed en positief. Ik merk dat de lymfedrainage me goed doet. Na de therapie is de druk op de arm verminderd en kan ik hem soepeler bewegen. Daardoor kan ik in het dagelijks leven makkelijker functioneren. Ik heb veel vertrouwen in Sandra en de manier waarop ze werkt. En dat is heel belangrijk voor mij.

Wat me opvalt in de praktijk is de rust die het uitstraalt. Die voel ik al wanneer ik in de wachtkamer zit. De praktijk voelt vertrouwd en de behandeling is voor mij een moment om even stil te staan. En daarnaast weet ik dat ik er goed wordt geholpen en behandeld.


Andere patiëntenverhalen