Over ons

Uw specialist in bewegen

In het hart van het karakteristieke Valkenburg is al meer dan 30 jaar Fysio Zuyd  Valkenburg gevestigd. Vanuit een gemoedelijke Valkenburgse sfeer en met oprechte persoonlijke interesse helpen wij uw klachten op te lossen of ten minste te verminderen. We beschikken over een breed aanbod aan disciplines en specialisaties en zoeken de best passende behandeling voor uw situatie. Het is ons doel om uw fysieke gezondheid te optimaliseren, zodat u vrij kunt bewegen!

Waar staat Fysio Valkenburg voor

Wij werken met een team van 1o fysiotherapeuten, met elke hun eigen specialisatie. Door de diversiteit aan specialisaties kunnen wij iedere soort behandeling in elke levensfase leveren, met als belangrijke doelstelling: patiënten in een prettige en ontspannen omgeving snel en professioneel aan hun klachten helpen om zo tot genezing, vermindering of stabilisering van de klacht te komen. Het is ons doel dat de patiënt vrij(er) kan bewegen.

Met ons team van 10 therapeuten kunnen wij praktisch elke gewenste specialisatie aanbieden. Dat maakt Fysio Zuyd Valkenburg als een krachtige zorgpartner. Doorverwijzing naar een collega binnen de praktijk of samen overleggen is voor ons dagelijkse kost.

Naast de groep van fysiotherapeuten is ook een ergotherapeut werkzaam in onze praktijk. Hierbij bieden we extra ondersteuning in het hervatten van de dagelijkse activiteiten voor de cliënt. Ook kan deze de inzet van hulpmiddelen ondersteunen.

Verder is ook een osteopaat werkzaam in de praktijk. Vanuit een holistische kijk wordt voornamelijk de beweeglijkheid van de lichaamsweefsels behandeld, waarmee naar een blijvende oplossing van uw klachten wordt gezocht.

De praktijk van Fysio Zuyd Valkenburg is heel toegankelijk, zowel in bereikbaarheid als in onze communicatie naar de patiënt en verwijzer. Het is voor ons van groot belang dat de patiënt begrijpt wat er gedurende de behandeling wordt gedaan en wat de verwachtingen zijn.

Bij Fysio Zuyd Valkenburg ambiëren wij een huiskamergevoel. Het is voor ons belangrijk dat iedereen zich welkom en op zijn gemak voelt. Onze praktijk heeft daarom geen klinische uitstraling.

Hoe wij zijn ontstaan

In 1989 is Fysio Valkenburg opgericht en gestart met een team van vier fysiotherapeuten. De locatie is altijd aan Wilhelminalaan in Valkenburg aan de Geul geweest. Voorheen was er op deze locatie een danszaal (Im Weissen Rössl) welke onderdeel was van Hotel Austen. Menig patiënt heeft in het verleden een dansje gemaakt op de dansvloeren waar nu onze praktijk is gevestigd. Voor veel patiënten een vertrouwde en bekende locatie dus!

Vandaag de dag wordt de praktijk bestuurd door de twee maatschapsleden Willem Strik en Bram Jaspars. Zij werken in Valkenburg samen in een team van 10 fysiotherapeuten, een ergotherapeut en een osteopaat. Daarnaast runnen ze met Fysio Zuyd ook verschillende locaties in Maastricht, Eijsden, Kerkrade, Venlo en Blerick.