Wendy Verbruggen

Algemene fysiotherapie
Adem- en ontspanningstherapie
Zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten
Massage


BIG: 79047750004

Wendy is de gedreven ontspanningstherapeute. Ze is de enige geboren en getogen “Vallekebergse” binnen onze praktijk, waar ze meer dan 20 jaar werkzaam is. Ze behandelt veelal patiënten met spanningsgerelateerde klachten, zoals burn-out en hyperventilatie. Hierbij kiest ze een geschikte ontspanningsoefening voor de patiënt. Ook zwangere vrouwen met rug- en bekkenklachten in of na de zwangerschap worden door Wendy behandeld. Naast haar kundigheid in tapen, verbetert ze graag in groepsverband de kracht en conditie van gerevalideerde patiënten tijdens de Fysiogym.

“Mijn hart binnen de fysiotherapie ligt voornamelijk in de psychologie van de patiënt, wat naar voren komt in de adem- en ontspanningstherapie. Met reflectie probeer ik de relatie tussen de lichamelijke en psychische klachten duidelijk te maken aan de patiënt. Hierdoor wordt bewustwording gecreëerd en kan de zelfredzaamheid van de patiënt worden ondersteund.”

Tussen de instructies en oefeningen door luistert Wendy aandachtig naar het verhaal van de patiënt, waarbij ze de gehele huidige situatie overzichtelijk maakt. Deze inzichten koppelt ze op haar beurt weer terug naar de patiënt, waardoor ze terug komt bij de kern van de klacht. Tijdens de behandeling draagt ze graag de boodschap uit: “spanning is wie je denkt te moeten zijn – ontspanning is wie je bent”.

Opleidingen

  • zwangerschapsgerelateerde bekkentherapie (methode Rost)
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Medical taping