Babs Strik

Ergotherapie


Babs Strik-van der Linden is eigenaar van ErgoZuyd en leidt al enkele jaren met enthousiasme het team van ergotherapeuten. Naast het organisatorische gedeelte van haar praktijk zet ze zich dagelijks met hart en ziel in voor haar patiënten. In de thuisomgeving bekijkt Babs graag welke handelingen voor de cliënt problemen geven in het dagelijks functioneren. Met een kritische blik analyseert ze waar de oorzaak van de klacht zit en met soms kleine adviezen creëert ze al snel mogelijkheden voor de cliënt. Het geeft haar veel voldoening wanneer de patiënt zijn dagelijkse activiteiten kan hervatten.

“Binnen ergotherapie analyseren we het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven kritisch. Neem nu bijvoorbeeld tandenpoetsen. Waardoor lukt het niet meer om de tanden te poetsen? Kan de cliënt de hand niet meer bewegen of lukt het niet meer door de gevolgen van een andere pathologie? Met adviezen en hulpmiddelen zetten we dan gemakkelijk en efficiënt onmogelijkheden om in mogelijkheden. Op die manier kan de cliënt de activiteiten in het dagelijks leven wel weer uitvoeren, en gaat die weer een stuk gelukkiger door het leven. Mijn streven is om samen met de cliënt betekenisvolle resultaten te behalen.”

Met bevlogenheid en betrokkenheid draagt Babs graag haar steentje bij in de gezondheid van de cliënt. Hierbij overlegt ze graag met haar collega’s uit de fysiotherapie, de huisarts en de praktijkondersteuners. Ze is ervan overtuigd dat met een nauwe samenwerking tussen hulpverleners, de beste resultaten voor een cliënt ontstaan.

Opleidingen

  • Ergotherapie